Osso buco
Osso buco.
Kjøttet slipper benet, risottoen er kremet al dente, gremolata herlig forfriskende, kraften fra vinkokt nydelig kalv, ben med hull fyllt med herlig marg….. “Da er vi der”, i vakre Marzio, Nord i Italia i Lombardia hos bestefar der opphavet til denne måten å tilberede Osso buco stammer fra.
La Zia, tanten som bodde der har mine foreldre fått denne oppskriften fra :
Vend kalveskanker i skiver i mel, salt og pepper.
Brun de i nøttebrune i smør og olivenolje( viktig å skjære snitt i randen rund kjøttet får å unngå at det krøller seg i panna) hell over hvitvin og grønnsakskraft/buljong og la det putre seg mørt.
Lag gremolata av hakket Italiensk bladpersille og revet sitronskall og ha det i gryten rett før servering.
Serveres med risotto:
Surr en halv hakket løk og 1 fedd hvitløk i olivenolje, ha i risottorisen og la den surre med.
Spe og rør inn kraft/buljong og gjerne steinsoppkraft fra oppblødt tørket steinsopp.
Her brukte vi vår egen oksekraft i tillegg til steinsoppkraften og hakket steinsopp.
Kok til aldente ca 17 min, med kremete saftig konsistens.
Rør inn litt parmesan, dryss gjerne over litt gremolata til og nyyyt, margen er aldeles herlig!
Aromatkrydder er også noe jeg er vokst opp med på retten, fra barndomshjemmet og fra Italia ❤️🇮🇹🍴
#ossobuco#kalveskank#gemolata#middag#italiensk#risotto