Gravlaks og gravlakssaus.

Gravlaks Fjellheim

 

Lag en blanding av

5 ss salt

4 ss sukker

1ss enebær

1 neve dill og frisk timian

1ss brunt sukker

grovkvernet sort pepper.

 

Legg blandingen i bunnen sammen med enebær, frisk timian og dill.

Legg i fisk med skinnsiden ned og fortsett med blanding og urtene inni og over.

Dekk til å sett en form oppå for et lett trykk og sett kaldt i 2-3 døgn.

Snu en gang i døgnet.

Ørret og laks, el makrell er alle gode å grave.

 

Gravlakssaus: bland sammen 1ss dijonsennep, el hjemmelaget sennep, og 1 ss grov sennep, tilsett ca 1 dl olje, 1ss brunt sukker 2 ss lønnesirup, litt eplecidereddikk og finhakket dill tilslutt🐟😀Kan også ha 1-2 ss akkevitt el cognac over gravfisken😊Deilig hele året, men et must her i huset til jul.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg