Lammeskanker i leirgryte med øl, urter og grønt.
Vi elsker å bruke leirgryta vår, en schlemmertopf fått av mine foreldre etter en ferie gjennom «tyrollerland» og Italia på 80-tallet. Denne gryta har vært jevnlig i bruk, særlig i helger der maten skal kose seg lenge. Denne gryta har aldri stått og samlet støv, eller vært samlingsplass for regninger el kvitteringer opp igjennom. Maten blir fantastisk smaksrik og saftig i denne.
Steik, kylling, oksekjøtt som bringe og høyrygg, vilt, fjørfe, lam, lammeskanker…mmmmm❤️
Her gned jeg inn lammeskankene med salt og pepper, vendte de i mel( dette er med på å tykne kraften) og brunet de i smør og olivenolje. Beregn en til hver om de er små, ellers er det mer enn nok kjøtt til to på en litt større.
Brun skankene i godt smør.
Legg så i gryten:
-2-3 gulrøtter i biter
-1 løk i båter
-3-4 hvitløksfedd
-2 stangselleri i biter
-1-laurbærblad
-litt tørket steinsopp el annen sopp fra butikken
-1 god neve frisk timian, og tilslutt de brunede skankene oppå.
Kok ut panna med litt vann, hell det over gryten sammen med en flaske mørkt øl.
Sett i ovnen på 150 gr i ca tre timer.
Ta ut skankene og sil kraften over i en kjele, kok inn til den tykner litt og smak til med litt soppsoya (salt går fint) og pepper.
Monter inn en god klikk smør før servering.
Servêr på hjemmelaget potetmos med finhakket purre i. Hell sausen rundt.
Nyyyyt😍
#lammeskanker#leigryte#potemos#ølgryte#middag#mat#lammegryte