Hjemmelaget pasta tagliatelle, kos i kjøkkenet ❤️

Lady og landstrykeren-mat❤️😊

 

Hjemmelaget tagliatelle: 

 

Ha 400 gr mel og 1/2 ts salt på benken( her tipo 00) lag en grop i melhaugen og hell en blanding av 4 lett rørte egg blandet med 1 ss olivenolje i gropen i midten av melet. 

 

Jobb litt og litt av melet inn i eggeblandingen og kna den til en fin deig. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time. 

Her brukte vi manuell pastamaskin vi fikk overta etter mine foreldre for noen år siden. Den taes frem og brukes med glede, pasta blir ikke bedre enn med denne synes vi i heimen. 

 

Tomatsaus: 

 1 finhakket charlottløk

2 fedd hvitløk

 

Surr løken og hvitløken i god olivenolje. 

 

Tilsett 2 bokser hakkede tomater

3ss kalvefond

2 dl fløte 

2 ss chilisaus. 

Ha i en god neve hver av hakket frisk bladpersille og basilikum. 

 

La det småputre i 1/2-1 time, tilsett frisk persille og basilikum og smak til med salt, pepper og event litt sukker. 

 

 

Kalvekjøttboller: 

 

Bland 500 gr kalvekjøttdeig med 

1 egg

1 ts salt

3 ss parmesan

1 fedd hvitløk

1/2 raspet løk

3 ss griljermel

2 dl melk

2 ss finhakket persille og pepper. 

 

Rull til golfballstørrelse med olje i hendene og legg på bakepapir på stekebrett. Stek i ovn på 200 gr i 12-15 min, så litt på grill på slutten. 

 

 

Kok pastaen i rikelig med vann og salt( 2 ss salt på ca 3 l vann) og vend den godt inn i pastasausen, husk å ta med litt av pasatavannet slik at sausen binder seg godt til pastaen. 

 

Server med bollene, toppet med revet parmesan og basilikum. Bon apetit, vi koste oss glugg😍❤️

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg