250 gr smør
250 gr sukker
250 gr mel
4 egg
saften av 1 appelsin
1/2 plate hakket kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
Smør og sukker røres hvitt.
Tilsett det våte og tørre vekselsvis. Ha i sjokoladen. Nøtter, rosiner, sitronsaft, sitrusskall…eller hva du vil.
Stekes på midterste rille på 150 gr i ca 50 min😊
Øverste bildet er lagt inn i ettertid, sommerpyntet med bringebær og stemor fra hagen 🍃🌸🍃
Denne oppskriften fikk jeg av en av mine svigerinner for over 30 år siden.
Den het Holdbarkake fordi den holder seg i minst 2 uker i kjøleskap, om den får sjangs til det.
En kake til de som stakk innom på en kopp kaffe kanskje?
Det er ikke så vanlig i dagens travle hverdag.
Siden jeg hørte feil når jeg skriblet ned navnet, hørte jeg av en eller annen grunn Holmborgkake, siden har den hett nettopp det i heimen😃