Lutefisk, en av årets høydare, opptil flere ganger.

Lutefisk er alltid et høydepunkt i heimen.

 

Viktig å salte godt, vi bruker ca 1 ss, 20 gram pr kilo lutefisk, og la den ligge med salt i minst 1/2 time før steking.

Inn i ovn i form på 180 gr i ca 20-30 min under folie.

Følg godt med på den.

Tilbehør her er som regel ertestuing med karry og godt smør i.

 

Stekt bacon, vi bruker oksekjøtt behandlet som bacon, el bresaola

revet brunost

eggesmør som jeg har litt vann og salt i

fjellmandelpoteter.

 

Noen ganger lønnesirup og sennep. Alle har sine tilbehør, noen bruker lomper/lefser, sennepssaus …

Her med en liten snaps av rognebær og enebær i stedet for akevitt, selv om vi selvsagt nyter akevitt til også, for vi nyter lutefisk mer enn en gang i sesong😊

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg