Torsk i goform.

Torsk i godform:

Torsken var fersk fra fjorden denne dagen og fikk selskap av:

3 dl fløte

1 lime

sjampinjong, nå i sopptiden blir det egenplukket

persille

selleripersille, kan sløyfes, vi har denne urten på hytta

gressløk el purre

1 liten pose aspargesbønner

1-2 ss mel

3-4 ss rekeost

 

Til potetene:

ca 50 gr smør

dill

flaksalt

 

Her er fremgangsmåte:

Legg torskefileter, ca 800 gr i en ildfast form og ha saft av en lime over.

Dekk med folie.

Sett i ovn på 170 gr og la torsken bake i ca 12 min.

Ha saften av en limen og fløten i en kjele, kok opp og tilsett rekeost.

Så helles kraften fra fisken over i kjelen, tilslutt drysses melet i kjelen mens du pisker godt.

 

Legg sopp og aspargesbønner i formen og ha sausen over fisken, stek videre til fisken er passe fast, uten folie. Det tar ca 10 min på 220 gr.

 

Poteter:

Her deilig norske nypoteter, kokes med skall og stekes brune i panne i godt smør, så vendes de i dill og får et lett dryss flaksalt over.

Dette er nok til 4 voksne

Fra fjord til bord på hytta💦🛶

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg