Elgkarbonader Fjellheim.

Elgkarbonader Fjellheim.

 

1 kg malt elgkjøtt

 

1 ts salt

2 ts malt einebær

1 ts malt muskatnøtt

1-2 ts pepper

2 ss knust tørket sopp, her steinsopp

5 skiver finstrimlet kalkunbacon el bacon

2 ss potetmel

1-2 ss soppsoya

2 dl fløte

2 egg

 

Bland kjøttet med salt i kjøkkenmaskin.

Tilsett krydderet, knust sopp, bacon og potetmel og bland.

Så har du i fløte og soppsoya mens maskinen går og har tilslutt i eggene.

Prøvestek og juster smakene.

 

Lag opp emnene og legg på et fuktet brett. 

Stek  i ca 2 min på hver side og nyt.

 

Skysaus synes vi er topp til karbonader:

 

Ha finhakket løk etter valg i panna du stekte karbonadene i og stek de blanke.Ha gjerne i frisk timian el persille.

Tilsett litt soppsoya el soyasaus, litt fond går også fint, og ha i vann.

Sil over i en kjele og rør inn litt smør, el tilsett litt maizena. 

 

Smak og juster her også før du tilsetter smør el maizena for å tykne den bittelitt.

 

Deilig middag, i burgerbrød el på skiva, på en salat….

Nydelig malt elgkjøtt fra Siljanhjort, lokale kortreiste råvarer.

6 kommentarer

Siste innlegg