Hjemmelaget mexicansk,tips til fredagstacoen.

 

Tips til fredagstacoen med hjemmelaget A’la Mexicana 🙂

 

Kyllinglår:

Krydret med røkt paprikapulver, kayennepepper, salt, pepper og vendt i olivenolje 🙂

 

BBQ saus:

Varm mortret cumin/sennepp/ korianderfrø i 1/2 dl rapsolje

Tilsett 1 ss balsamicoeddikk

1 liten kopp nespresso, el 1 ss malt kaffe

1 ss flytende honning

2 dl ketchup, brukte Heinz

Tabascosaus, så mye du tåler

 

Putre litt og hell på glass 🙂

 

Guacamole :

To stk avocadodo moses, tisett 2 hakkede charlottløk, 2 fedd hvitløk, saft av 1/2 lime, litt olivenolje, frisk koriander el bladpersille, malt cayennepepper, cumin og salt.

 

 

Tortillalefser :

150 gr byggmel

250 gr hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

2 dl vann

1/2 dl rapsolje blandes til en ikke for fast deig

 

Hvile i min 20 min før den rulles til en pølse og deles til 12 emner. Kjevle og stek i tørr panne, på takke el som vi skal i dag, på støpejernsplate på grillen. I tortillalefsene la jeg cheddar, varmet opp igjen på grillen og delte i “kakestykker” 🙂

 

Bønnedipp:

Røde bønner kjøres sammen med et fedd hvitløk, 1 ts røkt paprikapulver, 1 ts løksalt, saften av 1/2 lime, litt salt olje og vann med stavmixer 🙂

 

Vi griller hele året, men grillpanne, panne og stekeovn er vel så bra.

Det viktigste er smakene❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg