Lun salat med markens grøde og riceberry( lilla ris)
Innimellom høstløv og brune avblomstrede blomster og stilker, finner vi fortsatt spisende vekster foruten sopp i naturen.
Neslen står og venter på å bli sanket på nytt. Rødkløver og gjøksyre.
De to siste har vi foruten masse sopp kost oss med på bordet. Senest i forrige uke da denne retten ble til på hytta vår.
Slik ble til:
Surr 1 finhakket rødløk og 1 fedd hvitløk i god olivenolje i en gryte.
Skyll risen godt og la den ligge i vann i 1/2 time, sil den og ha den over i gryta.
Beregn ca 1-2 dl pr person. Denne risen sveller litt mindre enn risottoris.
Rør godt til risen og løken blir blank.
Spe så med hønsekraft el annen kraft. Buljong går også fint.
Spe på samme måte som Italienernes risotto til risen får en passe tyggemotstand, den blir ikke lik risottorisen, men med deilig smak og konsistens på en litt annen måte.Litt som byggryn kanskje. Ha litt selskapserter i på slutten så de bevarer den friske fargen. Smak til med salt og pepper.
Legg risen på et fat og ha på artisjokkhjerter, vårløk, rødkløver og gjøksyre.
Legg på litt salat etter valg.
Skvis litt sitron over og nyt.
Bruk annet grønt om du ikke har mat fra marken. Det kommer vi til å gjøre for dette smakte deilig.
Her som middag, men topp til lunsj el kvelds også
Så en rusletur gir inspirasjon og glede for øyne og gane💚
Så bra! Da kan jeg bruke rødkløveren som fortsatt står så vakkert der ute….Jeg skrev litt om den på bloggen i dag tidlig.Ha en fin helg 🙂
Ja, nydelig å pynte opp med, tørket opp et lite lager til te i forrige uke, det er også viktig å rive de litt fra hverandre når en spiser de. Smak av sommer og honning🌸En fin helg til deg, titter innom bloggen din, skal innom nå. Tar en pause fra å røyke and ute i oktoberværet til middag i kveld🍂