Hvit pizza ❤️
- 1 ts tørrgjær
- 0,5 ts salt
- 1,85 dl lunket vann
- 2 ts olivenolje
- 225 g pizzamel tipo
Ha gjær, salt og lunkent vann
i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett olivenolje og mel, spar litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis.
Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav til middels hastighet i ca 10 minutter til den er jevn og smidig.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Ha deigen på en lett melet benkeplate og klem eller kjevle den ut til ønsket størrelse.
Legg pizzabunnen over på et stekebrett dekket med bakepapir.
Denne bunnen er oppskrift fra Meny.
Bland 1/2 boks cremefraiche med:
1 fedd knust hvitløk
noen dråper trøffelolje, smak til
5 ss olivenolje
Litt salt og pepper, smak til.
Urter etter valg som oregano, salvie, timian, basilikum..
Smør det på bunnen.
Her la vi på:
Speket kalkunfilet
Grønne oliven
1/2 rødløk i tynne skiver
2 hakkede vårløk
Litt finhakket bladpersille
Revet parmesan og mozzarella
Stek på nederste rille i ovnen på 220 gr
Eller bruk pizzastein
Dette er kun tips til hva en kan ha på.
Pizza er så mangt❣️