Tigerreker, kamskjell og grønnsaker spirelli💚
Noen dager er det deilig å lage noe lettvint til middag.
Her er et tips til en rett som lages på kort tid.
Iallfall etter at vi fikk spirelli i gave.
Da barna våre var små lagde jeg ofte «pasta» av squash fordi vi dyrket de i hagen.
Den gang med ostehøvel el potetskreller, der jeg delte de som tagliatelle.
Det går fint det også
Med spirelli er det lett å lage «pasta» eller «nudler» om du vil, av mye forskjellig.
Her er «nudlene» laget av squash, og agurk og fått en dressing med litt lime, sesamolje, litt, revet ingefær og hakket chili, og smakt til med litt salt.
Villrekene er vendt i tempura laget av:
1 eggehvite
2 ss maizena
og spedd med litt kullsyreholdig vann.
Prøv deg litt fram, tempuraen kan godt være litt klumpete for mer sprøhet.
Fritter de i litt solsikke el rapsolje.
Olivenolje er også topp.
Brun kamskjell, legg opp litt paprika etter valg, litt vårløk og dryss over ristede sesamfrø.
Enkelt og veldig godt.
Her i huset bruker vi ikke oppdrettsreker.
De kalles feilaktig scampi og oppdrett av disse ødelegger Mangroveskogen i særlig Thailand og Vietnam.
De friske ville er nydelige med smak av frisk sjø, kontra gjørme.
Vi elsker Scampi dog, for det er nemlig det Italienske navnet på Norsk sjøkreps.
En av Norges største matsvindler vil vi ikke støtte.
Dagens lille info til de som fra før ikke visste.
Les mer her:https://matartikler.com/scampi-kortversjonen/
#villreker#argentinskereker#lettmiddag
Høres digg ut! 😀
Tusen takk, ja dette er diggers😊💚