Julesild. Her er det viktig å kose seg, improvisere litt og nyte julemusikk i kjøkkenet🎄

Julesild.

Kryddersild el spekesild legges i melk i ca 1 time og tørkes, deles på skrå.

 

Lake lager jeg etter forholdene:

5 dl vann

1 dl eddik, gjerne eplecider, hvithvins el rødvinseddik 

2 dl sukker 

 

Har oppi:

2 ss sennepsfrø

2 ss hel pepper

1 ss nellikspiker

1 laurbærblad pr glass

1 anisstjerne pr glass

1-2 rødløk i skiver

 

Legg sild og løk lagvis.

Hell over avkjølt lake og fordel krydder, laurbærblad og anisstjerner.

 

Varierer og bruker ca mål og smaker til. 

Ikke noen slavisk oppskrift, varierer med portvin, balsamicoeddik og appelsinskiver, sherry….

Smak, lag og kos-deg-prinsippet, er viktig! 

Håper du fikk noe tips her🎄🐟

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg