Julesild.
Kryddersild el spekesild legges i melk i ca 1 time og tørkes, deles på skrå.
Lake lager jeg etter forholdene:
5 dl vann
1 dl eddik, gjerne eplecider, hvithvins el rødvinseddik
2 dl sukker
Har oppi:
2 ss sennepsfrø
2 ss hel pepper
1 ss nellikspiker
1 laurbærblad pr glass
1 anisstjerne pr glass
1-2 rødløk i skiver
Legg sild og løk lagvis.
Hell over avkjølt lake og fordel krydder, laurbærblad og anisstjerner.
Varierer og bruker ca mål og smaker til.
Ikke noen slavisk oppskrift, varierer med portvin, balsamicoeddik og appelsinskiver, sherry….
Smak, lag og kos-deg-prinsippet, er viktig!
Håper du fikk noe tips her🎄🐟
2 kommentarer
Tusen takk for oppskriften! 🙂
Tusen takk til deg😃🎄