Aspargessuppe i den herlige aspargestid🍃
Skrell og del aspargesen.
La toppene være ca 5 cm og legg de til side.
Del resten i 1 cm lange biter.
Her brukte jeg en bunt hvit asparges fra grønnsaksdisken.
Kok asparges i 5 dl kraft, her hønsekraft, og 3 dl fløte.
Når de er møre mixes suppen med stavmikser el i blender.
Ha den tilbake i kjelen.
Trekk aspargestoppene i suppen.
Smak til med salt, pepper og sitron.
Legg opp med det du ønsker, her hadde vi reker i lake på hytta, og pyntet med litt ramsløk og gressløkblomster.
Sprøstekt god skinke, bresaola el bacon er også topp.
Har du ikke gressløk og tilgang på blomster, er rødkløver topp og bruke, fioler likeså.
Koselig å pynte litt i sommersesongen 🍃💚🍃
Den hvite aspargesen er den som vokser under jorda. Mager med kalsium, jern,fosfor, A og C vitaminer.