Linseuppe med torsk og fennikel.Heit og krydret❤️

 

Linsesuppe med torsk og fennikel.

Heit og krydret :

1/2 løk

1/2 rødløk

3 fedd hvitløk

1/2 fennikel 

1 stor gulrot

1 rød chili

1 boks tomater

3 dl linser el en boks ferdig kokte

1 ts malt cumin

1 ts malt koriander

2 ts paprikapulver 

1/2 ts kanel

3 ss kyllingfond 

1 ss lønnesirup

Ca 200 gr torsk

1 dl vann

Hakket persille

God olivenolje

Del løk og gulrot i små terninger.

Finhakk hvitløk og skjær fennikel i tynne skiver.

Surr løk og hvitløk i god olivenolje, ha i krydderet, tilsett resten av det grønne å la det surre litt med. Splitt chilien og ta den ut når suppen er klar til linser og fisk.

Tilsett tomatene og ha vannet i boksen og få med resten av tomatene.

La det småkoke til grønnsakene er møre.

Ha i linsene og smak til med fond, lønnesirup ( sukker el brunt sukker går fint, viktig at tomatene får litt sødme)salt og pepper.

Tilsett fisk, trekk den og legg opp i suppebolle med et dryss persille over.

Deilig, friskt og varmende💚

For en mer barnevennlig versjon kan du droppe chili og krydre med kajennepepper i suppa selv om du liker det litt hett.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg