Polenta og peperonata med en liten vri.
Tips til en enkel og deilig rett med smaken av nord Italia.
Peperonata:
3 røde paprika
2 grønne paprika
2 gule paprika
2 kepa løk
1 liten squash
6 fedd hvitløk
salt
pepper
olivenojle
2 ss balsamicoeddik
1 boks tomater
1 dl vann
Del paprika og løk i skiver, hakk hvitløken.
Surr løken og hvitløken myk i olje.
Tilsett paprikaen og vend den inn, ha i eddiken og vannet og la alt småputre i minimum 30 min.
Smak til med salt og pepper.
Kok polenta etter anvisning og mål på pakken.
Jeg bruker aller helst god kraft, gjerne hønsekraft, soppkraft el grønnsakskraft
Buljong går fint om en ikke har kraft.
Tilslutt rører jeg inn godt med smør og pecorino el parmesanost.
Bruker også finhakket rå løk i for friskhet og tyggemotstand av og til.
Her velger en selv, dette kan bli en ren vegansk rett uten laktose, polenta er også glutenfritt.
Vrien ble squash og hvitløk i denne.
Legg opp som på bildet.