Boeuf Bourguingnon alla Fjellheim

Gryte Fjellheim.
Boeuf Bourguingnon

Ingredienser:
800 gr storfekjøtt uten bein
1/2 pk kalkunbacon i terninger
1 rødløk
4 fedd hvitløk
3-4 ss hvetemel
2-3 ss tomatpuré
3 ss soyasaus el soppsoya
2 gulrøtter
1 persillerot
Sopp, her piggsopp, velg sopp selv
2 laurbærblad
1 god kvast timian
5 dl rødvin
4 dl kraft/buljong
Smør ca 4 ss
Olivenolje, 3-4 ss
Pepper
Event salt

Del opp kjøttet i 4 cm terninger
Vend i melet, og kvernet pepper.

Surr 4 fedd hakket hvitløk og 1 hel rødløk i godt med smør og olivenolje.
Ha i kjøttet og la det karamelliserer til en gylden farge.
Så tomatpuré og rødvin og kraft.
Tilsett soyasaus el som her, husets soppsoya, laurbærblad og timian.
La gryten småputre i ca 2 timer

Nå tilsettes gulrøttene og persillerot i terninger.

Stek soppen og tilsett de når kjøtt og grønt er ferdig.
Smak til med salt, pepper og event honning

Server med potetmos tilsatt smør, melk og revet parmesan.

Kos deg mens gryta koser seg og nyt ♥️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg