Rognebærgelé🌿❤️🌿

Rognebærgelé:

 

Frys bærene minst 1 døgn.

Kok opp rognebærene med 1/2 l vann til 1 kg bær. 

La det putre i ca 30 min. 

Sil så bærene i ca 1 time i et sileklede/duk på stativ. 

Ha tilbake i kjele og tilsett ca 800 gr sukker pr liter saft. 

Småkok i ca 1 t. 

Sjekk om den er stiv nok ved å helle 1 ss gele på en tallerken og la den stå til den er kald. 

Dra en finger over tallerkenen, om merket etter fingeren står igjen, er den ferdig. 

Legg tørkepapir oppå og løft opp skummet. 

Ha geleen over på varme rene glass.

 

Grunnen til at bærene fryses er for å få bort en del av bitterstoffene.

Venter en med å sanke til etter frosten, tar fuglene de. De er heller ikke så glad i det bitre tydeligvis 😊

 

Nydelig og et must til viltmiddager, deilig til ostefatet, på skiva…

Denne er min favorittgelé fra barndommen.

Mamma er dyktig på sylting og safting, jeg er heldig som har vokst opp med dette❤️

#rognebær#rognebærgelé#gelé#sylting#matfranaturen

2 kommentarer
    1. Hei! Er midt i prosessen av rognebærgele nå 😊 Gleder meg til ferdig produkt 😊 ser du skriver at den er god til ostefatet, hvem oster passer den best til?

      1. Hei, så koselig🍃Den passer godt til all type blåmuggost, til camembert, rødkittoster, grønnmugg på chevre. Veldig godt til faste oster med litt smak. Le rusique, St agur, roquefort, Sorte Sara, Chames… Her er det bare å nyte😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg