Jeg har en svakhet for frikassé av ulike slag, høne, lam, kjøttboller…
Deilig mat som både store og små elsker, i alle fall hos oss. Her er en variant med kyllingkjøttdeig
Kyllingboller i frikkasé:
1 løk
2 gulrøtter
1 persillerot
2-3 sjampinjong
asparges el aspargesbønner
2 ss smør
5 dl hønsebuljong
2-3 dl fløte
lys maizenajevner, el vanlig maizena blandet med litt vann.
Surr løken i litt smør, tilsett grønnsaker delt i biter, og la de surre litt med. Ha i buljongen og fløten og kok til mørt. La aspargesen være med mot slutten. Ha i litt maizena til passe tykkelse.
Kyllingkjøttboller:
500 gr kyllingkjøttdeig
1 egg
2 ss griljermel
1/2 ts salt
pepper
1/2 ts muskatnøtt
Bland salt, pepper, egg, griljermel i kyllingkjøttdeigen, form de med en skje og legg de forsiktig i sausen.
La de trekke til de blir faste og gjennomkokte.
Soppen ble stekt og lagt på tilslutt.
Dryss i finhakket persille over rett før servering 😊