Bollefrikkasé av kylling.

Jeg har en svakhet for frikassé av ulike slag, høne, lam, kjøttboller…

Deilig mat som både store og små elsker, i alle fall hos oss. Her er en variant med kyllingkjøttdeig

 

Kyllingboller i frikkasé:

1 løk

2 gulrøtter

1 persillerot 

2-3 sjampinjong

asparges el aspargesbønner

2 ss smør

5 dl hønsebuljong 

2-3 dl fløte 

lys maizenajevner, el vanlig maizena blandet med litt vann. 

 

Surr løken i litt smør, tilsett grønnsaker delt i biter, og la de surre litt med. Ha i buljongen og fløten og kok til mørt. La aspargesen være med mot slutten. Ha i litt maizena til passe tykkelse.

 

Kyllingkjøttboller:

500 gr kyllingkjøttdeig 

1 egg

2 ss griljermel 

1/2 ts salt

pepper

1/2 ts muskatnøtt

 

Bland salt, pepper, egg, griljermel i kyllingkjøttdeigen, form de med en skje og legg de forsiktig i sausen. 

La de trekke til de blir faste og gjennomkokte.

 

Soppen ble stekt og lagt på tilslutt.

 

Dryss i finhakket persille over rett før servering 😊

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg