Fiskegryte i asiatisk selskap.
Her brukte vi lyr, hvilken hvit fisk velger du selv.
Basen:
Surr 1 finhakket løk
2 fedd knust hvitløk
2 ts raspet frisk ingefær
1 chili delt på langs, her med frøene i da denne var av den mildere sorten
2 ts gurkemeie..
Bruk raps som her, el f.eks solsikkeolje
Til gryta
Hermetiske tomater
Kokosmelk
Soyasaus
Fishsauce
Vårløk
Sukkererter
Hvit fisk ca 500 gr
Event maizena til gjevning
Tilsett hermetiske tomater og en boks lett kokosmelk, her fra Go Tan.
La den småputre mens du deler opp grønnsaker etter smak.
Jeg brukte sukkererter skåret på skrå og vårløk.
Legg i grønnsakene.
Siden jeg ville ha selve basen litt tykkere brukte jeg litt maizena å tykne den med.
Uten blir det fiskesuppe som jo også er topp.
Smak til med soyasaus gjerne fra Kikkoman, Fishsauce og Sweet Chili Sauce fra Go Tan.
Ha i fisken i litt store biter og la de trekke i gryta til passe konsistens, ca 10 mim.
Salt gjerne fisken litt, og tørk av med papir før den legges i gryta.
Her servert med fullkornsquinoa fra Tipiak.
Følg anvisning på pakken, men bruk gjerne kyllingfond og vann i stedet for kun salt og vann, synes det gir mer smak.
Ganske så lett og deilig gryte til både hverdag og fest.
Her er maten etter min asiatiske smak:)
Takk for tipset:)
Så koselig å høre, den ble veldig godt mottatt i heimen 😊