Lapskaus, vår beste variant brun lapskaus på hytta.

Lapskaus

 

Bare ordet bringer minner, hjemme i barndommens kjøkken, bestemors kjøkken, i hele den lille bygda vår duftet det deilig lapskaus i særlig helgene😍

Jeg bare elsket lapskaus, tradisjonsmat på sitt beste. Vi har alle våre måter å lage den på rundt om i vårt kongerike. Lys med svineknoke, brun med okse el elgkjøtt, noen lager brun saus og har grønt og kjøtt i…Deilig restefest el ekstra til frysern er også toppers med denne maten.

Der jeg vokste opp i Bø i Telemark hadde vi lys eller brun.

Her er vår utgave av brun lapskaus laget på hytta☀️

 

Del opp:

8 poteter

4 gulrøtter

1 persillerot

1 liten sellerirot

1 purre

1 løk

Ca 700 gr bankekjøtt, av elg el okse.

 

Legg grønnsakene i vann. Brun kjøttet godt, la løken brune seg litt med i panna, salte og pepre kjøttet litt.Kok ut panna og hell skyen over i gryte med kjøtt og løk.

Ha på vann el kraft så det dekker og la det småputre i ca 1 time.

Tilsett grønnsakene og kok til potetene begynner å tykne.

Deler potetene med vilje litt ujevnt for at de minste bitene skal mose seg og tykne «skausen»

 

Smak til med event salt og pepper og event litt fond om du ikke har kraft du koker i.

Tilsett om du vil litt hakket persille el selleripersille, gressløk er også deilig, og nyt.

Sever med flatbrød el litt brød om du har lyst.

Vi varierer.Deilig etter en tur i det fri💚

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg