Brune pinner
Deilige brune pinner, her er husets variant blant mange der ute🎄
200 gr smør
200 gr sukker
300 gr hvetemel
2 eggeplommer
2 ss lønnesirup
1 ts natron
1 vaniljesukker
1 ts kardemomme
Til pensling/topping
2 eggehviter
1 neve finhakkede mandler
2 ss perlesukker
1 ts kanel
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett sirupen og eggeplommene. Bland alt det tørre og tilsett i deigen. Når det er godt blandet, som en pepperkakedeig, pakkes den i plastfilm og legges kjølig i min. en time.
Del deigen og rull til 4 pølser. Legg 2 pølser på hvert bakepapir på brett, og trykk de gjevne og ca 1 cm tykke. Pensle med eggehviter og dryss på mandler eller pistasjenøtter perlesukker og kanel. Stek på 170 gr på midterste rille, gjerne varmluft i 10-12 min til lett gylne.
Skjær kakene, gjerne med pizzahjul på skrå , og dra bakepapiret over på rist. Avkjøl gjerne ved åpent vindu og legg de ikke i kakeboksen før de er helt avkjølt. Av denne porsjonen blir det ca 60 deilige brune pinner🎄
#julekaker#brunepinner#småkaker#julebakst