Helgemat, og ganske så typisk kanskje.
Best av alt er egen bearnaise :
2 finhakkede charlottløk,
1 dl hvitvinseddik
2 ss frisk estragon
Kokes inn og reduseres til halve mengden
3 eggeplommer vispes lett med 1 ss vann og tilsettes den avkjølte reduksjonen
Visp over vannbad og og begynn og tilsette 200 gr smeltet smørlitt etter litt til blandingen begynner å tykne.
Vispes til fløyelsmyk passe tykk konsistens, og smak til med sitron og kayennepepper.
Dette ble inntatt etter en dag i soppskogen, der det lyste herlig gul trompetkantarell mot oss i høstløvet.
Deretter ble det en tur til slakteren for å kjøpe med indrefilet. Servert med lettkokt stekte rosenkål og confiterte små tomater, tomater med litt salt og olivenolje som får stå på ca 70 gr i ovnen et par timer, ble dette en herlig avslutning på en dag i nærskogen💚
#biff#bearnaise#kantareller