Biff med hjemmelaget bearnaise 💛

 

Helgemat, og ganske så typisk kanskje.

Best av alt er egen bearnaise :

 

2 finhakkede charlottløk,

1 dl hvitvinseddik

2 ss frisk estragon

Kokes inn og reduseres  til halve mengden

 

3 eggeplommer vispes lett med 1 ss vann og tilsettes den avkjølte reduksjonen

Visp over vannbad og og begynn og tilsette 200 gr smeltet smørlitt etter litt til blandingen begynner å tykne.

 

Vispes til fløyelsmyk passe tykk konsistens, og smak til med sitron og kayennepepper.

 

Dette ble inntatt etter en dag i soppskogen, der det lyste herlig gul trompetkantarell mot oss  i høstløvet.

Deretter ble det en tur til slakteren for å kjøpe med indrefilet. Servert med lettkokt stekte rosenkål og confiterte små tomater, tomater med litt salt og olivenolje som får stå på ca 70 gr i ovnen et par timer, ble dette en herlig avslutning på en dag i nærskogen💚

#biff#bearnaise#kantareller

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg