Squash, sguashkaker, karbonader :
1 liter revet squash saltes og vries fri for veske etter 1/2 time.
Ha squashen i en bolle og tilsett:
1 revet sjalottløk el annen løk
3 egg
3 ss mel
2 dl revet parmesan
finhakket persille
litt malt muskatnøtt,
pepper og om du vil, litt kayennepepper.
Sett over en panne med smør og olivenolje
Rør godt og legg røren i varm panne med en spiseskje og stek de gyldne.
Byggotti :
Surr 2 dl byggryn og 2 fedd knust hvitløk i olje,
tilsett 5 dl kraft/buljong, og 1 laurbærblad og kok ca 1/2 time.
Sil av veske om nødvendig, rør inn litt cremefraiche/ fløte og parmesan, ha i en smørklatt om du vil.
Tilsett vårløk, persille, el andre urter.
Server gjerne med aspargesbønner som her😊
Disse kan gjerne lages med grovere mel, el havregryn og mel 50/50
Deilig mat som har vært fast innslag i heimen i 20 år, minst 💚