Noen ganger bare må vi ha kjøttboller, det minner om Sverige og turer langs Venern, til Bohuslen og vakre Skåne. ” Jag trivs best i øpna landskap” , våre naboland, Sverige og Danmark gir gode vibber.
Her er våre kjøttbullar:
500 gr karbonadedeig
1-2 ts salt
1 ts malt muskat
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts kardemomme
Bland krydderet godt i deigen.
Så tilsettes 1 ss ketchup og 2 ss vann.
Rull til passe kjøttboller og stek i godt smør og litt olivenolje.
Saus:
4 ss av husets hønsefond
(velg om du om du vil bruke hjemmelaget som el kjøper den)
2 dl vann
Ha vann og fond i en kasserolle.
Tilsett 2 ss seterrømme
2 skiver brunost
Spe med maizenajevning til passe konsistens.
Smak til med pepper og løkpulver, og bruk litt paprikapulver for farve og smak.
Husk at de kjøpte fondene som regel er veldig salte.
Serverte med poteter, tyttebærsyltetøy, surkål og litt persille.
Smak av Sverige🌿🇸🇪🌿