Kjøttboller, el kjøttbullar, i Sveriges matfat🇸🇪

Noen ganger bare må vi ha kjøttboller, det minner om Sverige og turer langs Venern, til Bohuslen og vakre Skåne. ” Jag trivs best i øpna landskap” , våre naboland, Sverige og Danmark gir gode vibber. 

 

Her er våre kjøttbullar:

 

500 gr karbonadedeig 

1-2 ts salt

1 ts malt muskat

1 ts paprikapulver

1 ts løkpulver 

1 ts kardemomme

Bland krydderet godt i deigen. 

 

Så tilsettes 1 ss ketchup og 2 ss vann.

Rull til passe kjøttboller og stek i godt smør og litt olivenolje.

 

Saus: 

 

4 ss av husets hønsefond

(velg om du om du vil bruke hjemmelaget som el kjøper den)

2 dl vann 

Ha vann og fond i en kasserolle.

Tilsett 2  ss seterrømme

2 skiver brunost

Spe med maizenajevning til passe konsistens. 

Smak til med pepper og løkpulver, og bruk litt paprikapulver for farve og smak.

 

Husk at de kjøpte fondene som regel er veldig salte. 

 

Serverte med poteter, tyttebærsyltetøy, surkål og litt persille. 

 

Smak av Sverige🌿🇸🇪🌿

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg