Proteinbrød Fjellheim🍞🧀🥪🥚

 

 

Proteinbrød som ble til av oppskrift på rundstykker en februardag i 2016. 

 

Jeg hadde lett etter en enkel og god oppskrift en stund, men fant ikke på brød, bare rundstykker. 

Denne oppskriften har jeg tatt litt videre siden den gang. 

Her bruker jeg: 4 egg

1 stor boks mager cottage cheese

1/2 boks mager kesam el lettrømme

2 ts bakepulver 

og mixer med stavmikser. 

Så tilsettes 400 gr havregryn som mixes til en ikke for tykk grøt. 

 

Her sper jeg med skummet melk til en havregrøt konsistens. 

 

Så rører jeg inn:

 

2 ss linfrø

1 ss sesamfrø

1 ss solsikkefrø

1 ts maldonsalt

1 ts spisskumin el karvefrø og litt cayennepepper, før deigen havner i avlang brødform (i silikon). 

Dryss over 1-2 ss sesamfrø og stek på 200 gr uten varmluft i 20-30 min. 

 

Så taes brødet ut av formen og stekes videre til lett gyldent. 

 

Oppbevarer det i kjøleskap i opptil en uke. Saftig godt hver dag.

 

Om du ikke får spist opp 1 brød på en uke, er det lurt å fryse halve🍞

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg