Gnocchi med ricotta og spinat

Ricotta/spinat- gnocchi : 

 

Trekk 500 gr spinat i vann i ca 5 min, klem ut så mye veske som mulig. 

 

Bland sammen:

350 gr ricotta

0.6 dl revet parmesan

3 egg

1/4 ts muskat

 

Tilsett spinaten og 

spe med 3-4 ss mel til en myk deig. 

Form til valnøttstore gnocchi. 

 

Trekk i en kjele med lettsaltet vann, når de flyter opp, er de klare. 

 

Ta de ut med hullsleiv, smelt 100 gr smør og ha i salt og pepper. Hell det over gnocchien og dryss over parmesan, pecorino er også nydelig. 

 

Dette er en oppskrift fra min far, dengang laget med ricotta og av geitost og en type parmesanlignende geitost til fra min mor og fars ysteri. I dag bruker vi det vi får i dagligvare. 

 

Ricotta betyr rett og slett rekokt, som her, ostemasse😊

#gnocchi#spinat#lettmiddag#ricotta#italienskmat#middagstips

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg