Kongekrabbe med deilig tilbehør.

Kongekrabbe

 

Ja, denne krabben er helt konge.

Best er den selvsagt tilberedt fra fersk, rå tilstand, men får klørne en rask varmebehandling i grillpanne el på grill, gjerne med litt smør og/ eller god olje, blir den topp og saftig god.

 

Her lagde jeg estragonmajones.

 

Hjemmelagd majones: 

 

2 eggeplommer

2 ts eplesidereddik

2 ts sennep, gjerne dijonsennepp ( her brukte jeg hjemmelaget)

2 ss vann 

2 dl olje, oliven, raps el solsikke

 

Ha ingrediensene en bolle, beholder.

Hell på oljen tilslutt mens stavmikseren står i beholderen. 

Kjør igang stavmixeren, og løft den forsiktig opp, om du ser oljen ikke renner helt ned. 

Smak til med salt og som her, frisk estragon.

 

Lagde ertepuré ved å varme opp frosne selskapserter i grønnsaksbuljong, blend med stavmikser med litt av buljongen og tilsett og smak til med litt fløte, smør, salt og pepper.

 

Del opp en fennikel og kok den nesten mør, hell av vannet og tilsett smør, sitronsaft, litt salt og pepper.

 

Litt loff er også godt til, men ikke nødvendig.

 

Dette var et tips til tilbehør som ble godt mottatt rundt bordet💙👑

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg