Kongekrabbe
Ja, denne krabben er helt konge.
Best er den selvsagt tilberedt fra fersk, rå tilstand, men får klørne en rask varmebehandling i grillpanne el på grill, gjerne med litt smør og/ eller god olje, blir den topp og saftig god.
Her lagde jeg estragonmajones.
Hjemmelagd majones:
2 eggeplommer
2 ts eplesidereddik
2 ts sennep, gjerne dijonsennepp ( her brukte jeg hjemmelaget)
2 ss vann
2 dl olje, oliven, raps el solsikke
Ha ingrediensene en bolle, beholder.
Hell på oljen tilslutt mens stavmikseren står i beholderen.
Kjør igang stavmixeren, og løft den forsiktig opp, om du ser oljen ikke renner helt ned.
Smak til med salt og som her, frisk estragon.
Lagde ertepuré ved å varme opp frosne selskapserter i grønnsaksbuljong, blend med stavmikser med litt av buljongen og tilsett og smak til med litt fløte, smør, salt og pepper.
Del opp en fennikel og kok den nesten mør, hell av vannet og tilsett smør, sitronsaft, litt salt og pepper.
Litt loff er også godt til, men ikke nødvendig.
Dette var et tips til tilbehør som ble godt mottatt rundt bordet💙👑