Elgkarbonader Fjellheim.
1 kg malt elgkjøtt
1 ts salt
2 ts malt einebær
1 ts malt muskatnøtt
1-2 ts pepper
2 ss knust tørket sopp, her steinsopp
5 skiver finstrimlet kalkunbacon el bacon
2 ss potetmel
1-2 ss soppsoya
2 dl fløte
2 egg
Bland kjøttet med salt i kjøkkenmaskin.
Tilsett krydderet, knust sopp, bacon og potetmel og bland.
Så har du i fløte og soppsoya mens maskinen går og har tilslutt i eggene.
Prøvestek og juster smakene.
Lag opp emnene og legg på et fuktet brett.
Stek i ca 2 min på hver side og nyt.
Skysaus synes vi er topp til karbonader:
Ha finhakket løk etter valg i panna du stekte karbonadene i og stek de blanke.Ha gjerne i frisk timian el persille.
Tilsett litt soppsoya el soyasaus, litt fond går også fint, og ha i vann.
Sil over i en kjele og rør inn litt smør, el tilsett litt maizena.
Smak og juster her også før du tilsetter smør el maizena for å tykne den bittelitt.
Deilig middag, i burgerbrød el på skiva, på en salat….
Nydelig malt elgkjøtt fra Siljanhjort, lokale kortreiste råvarer.
det ser jo bare himmelsk godt ut 😀
Takk snille, de ble saftige og med smak av skog🍁
Åh! Jeg kom akkurat inn døra og er kjempesulten. Da var dette mer enn fristende 😉
Tusen takk, det er noe eget med vilt fra naturen mat❤️
Så godt
Ja, deilig høstmat, især🍂❤️🍂