Pasta med artsjokkhjerter og kremet sitronsaus.
Pasta, her i form av spagetti skal aldri vente på deg, den må nemlig alltid være kokt al dente som betyr for/til tennene. Det samme gjelder for grønnsaker for Italienerne, derfor må vi vente på den. Det sies at Italienske menn, iallefall før i tiden ringte når de dro fra jobb, eller tutet med hornet da de nærmet seg lunsjen slik at pasatavannet kom på i rett tid.
Denne retten lager vi innimellom her, og er så enkel at du lager sausen mens pastaen koker.
Surr 3 fedd knuste hvitløk i god ekstra virgin olivenolje, ha i artisjokk, hermetiske går fint, saft fra 1/2 sitron el 1 dl tørr hvitvin og som i dag 2 dl fløte.
Tilsett hakket persille, smak til med salt og pepper, og vend inn pastaen med litt av kokevannet.
Stivelsen i vannet hjelper sausen å feste seg.
Server med en gang med et dryss persille og revet parmesan.
Det er ikke vanlig å bruke fløte i pasta i Italia så her synder jeg litt.
Selv om fløte oversatt til Italiensk er panna,cremoso, crema… med fler i forhold til tykkelse, bruker de ordet crema om sausen de «kremer» pastaen med. Det gjør de ofte med eggeplommer blandet med revet ost, pecorino som i carbonara, eller de bruker myke oster som mascarpone og rekokt ost som jo er ricotta.
I Italia vendes pasta’en i sausen, den brukes ikke som sidetilbehør, el med sausen oppå. Bon apetit.