Elgkraft. Kraft er topp, sundt og godt å ha i fryseren. Oppskrift på elgkraft får du her.

Elgkraft: 

Kraftbein brunes i langpanne på 230 gr i 40 min. 

Ha over i kjele og dekk med vann, pepperkorn, laurbærblad og gjerne hel koriander

La putre i 5-6 timer. 

Stek grønnsaker som på bilde,

gulrøtter

løk

rødløk

hvitløk

purre

rotselleri

gyldne

Tilsett  et glass tomatpure’, la det surre til karamellisert.

Spe grønnsakene med kraft. Ha det over i kraftkjelen og kok inn videre med kraften i ca 3 timer.

 

Sil kraften.

Her kan du bruke elg, rein, hjort,okse osv.

Friske urter som timian, merian, enebær setter spiss på kraften, litt vin el balsamicoeddik er også godt i, eller det kan tilsettes ved bruk etter smak. 

Frys ned og nyt.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg