Posjert kylling og hvit asparges.
Beurre blanc.
3-4 sjalottløk
2 dl hvitvin
saften av 1/2 sitron
1/2 dl fløte
salt og hvit pepper
200 gr smør i terninger
Hakk sjalottløken fint og legg de i en gryte med hvitvin og sitronsaft.
Kok inn til det er ca 1/2 dl igjen.
Sil sjalottløken.
Kok opp og tilsett fløten, la den koke i et par minutter. Rør inn smøret litt om gangen, mens du pisker kraftig. Når alt smøret er brukt opp, varmes sausen nesten til kokepunktet under stadig pisking.
Ta den av varmen.
Smak til med salt og pepper og server.
Her kan du bruke de urtene du vil, og bytte sitron med f. eks 1/2 dl estragoneddikk, du bestemmer.
En saus som gjør susen til både fisk, grønnsaker, skalldyr og fjerfe, særlig posjert kylling som her😊
http://matvalorer.blogg.no/1533640730_posjert_kylling_nostalgi_p_sitt_kanskje_beste1008465039.html