Beurre blanc, en saus som går til så mye, her til posjert kylling❤️

Posjert kylling og hvit asparges.

Beurre blanc.

 

3-4 sjalottløk

2 dl hvitvin

saften av 1/2 sitron

1/2 dl fløte

salt og hvit pepper

200 gr smør i terninger

 

Hakk sjalottløken fint og legg de i en gryte med hvitvin og sitronsaft.

Kok inn til det er ca 1/2 dl igjen. 

Sil sjalottløken.

Kok opp og tilsett fløten, la den koke i et par minutter. Rør inn smøret litt om gangen, mens du pisker kraftig. Når alt smøret er brukt opp, varmes sausen nesten til kokepunktet under stadig pisking. 

Ta den av varmen. 

Smak til med salt og pepper og server.

 

Her kan du bruke de urtene du vil, og bytte sitron med f. eks 1/2 dl estragoneddikk, du bestemmer.

 

En saus som gjør susen til både fisk, grønnsaker, skalldyr og fjerfe, særlig posjert kylling som her😊Her med romanesco og gulrøtter.

http://matvalorer.blogg.no/1533640730_posjert_kylling_nostalgi_p_sitt_kanskje_beste1008465039.html

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg