SKAGENKAKE
Det er godt med kake innimellom. Skagenkake smakte vi første gang hos mor og far, som mor hadde bakt en jul. Noe av det beste vi har smakt, og nå lages den her til jul og i ny og ne.
175 gr smør
100 gr sukker
100 gr brunt sukker
2 egg
150 gr mel
1 strøken ts bakepulver
1 liten ts salt
75 gr hakkede nøttekjerner ( vi bruker valnøttkjerner)
75 gr hakkede rosiner
1 1/2 dl creme faiche
Smøret røres med sukker og brunt sukker. Eggene røres i, ett av gangen. Bland inn mel, bakepulver, salt, de hakkede nøttene og rosinene. Til slutt vendes cremefaichen i.
Ha deigen i en godt smurt rundform og stek i ovn på nederste rille ved 200 gr i 40-45 min.
Glasur:
150 gr smør,
60 gr brunt sukker
0.5 dl melk
150 gr melis
Kok smør sukker og melk, i 2-3 min, til tykk velling.
Ta kjelen av varmen og bland inn melisen.
Avkjøl før den helles over kaken.
Pynt med valnøtter.
Denne kaken komponerte Kirsten Hyttenmeier, dette er en vidunderlig kake som fortjener å bli hele Skagens nationalkake skrives det i ” Tilbords med Skagenmalerne”.
Den er meget god og holdbar, men er så god at den skjelden blir gammel 🙂