Sursøtsaus med kinesiske smaker og villreker på hytta:
Surr 2 finhakkede fedd hviltløk og 1 ss revet frisk ingefær i litt solsikkeolje.
Tilsett 2-3 ss hvitvinseddik el eplecidereddik og kok inn til halve. Ha 2-3 ss tomatpuré, la det surre litt for å få bort råsmaken.
Tilsett i saften fra 1 liten boks ananas og smak til med soyasaus, østerssaus og søtt i form av brunt sukker, el kokosnlomstsukker, lønnesirup… og krydder.
Her brukte jeg “Flaming Dust” fra Mill&Mortar. En nydelig blanding vi fikk i gave av yngstesønn og som har blitt en favoritt.
Den inneholder: fenikkel, ingefær, lakrispulver, stjerneanis, chili, oregano,og røkt paprika.
Kan fint lage selv, el bruke femkrydder.
Så hadde jeg i hot shrirasha chilisaus.
Juster sausen med litt vann og smak til med event mer salt, hot og søtt.
Wok 1 løk og 1 pose frossenblanding kinesiske wokgrønnsaker, bland inn sausen og ha i rekene tilslutt, de trenger kun 2-3 min.
Sever med ris og dryss over ristede sesamfrø og frisk koriander