Villreker i sursøt asiatisk saus.

Sursøtsaus med kinesiske smaker og villreker på hytta: 

Surr 2 finhakkede fedd hviltløk og 1 ss revet frisk ingefær i litt solsikkeolje.

Tilsett 2-3 ss hvitvinseddik el eplecidereddik og kok inn til halve. Ha 2-3 ss tomatpuré, la det surre litt for å få bort råsmaken. 

Tilsett i saften fra 1 liten boks ananas og smak til med soyasaus, østerssaus og søtt i form av brunt sukker, el kokosnlomstsukker, lønnesirup… og krydder. 

Her brukte jeg “Flaming Dust” fra Mill&Mortar. En nydelig blanding vi fikk i gave av yngstesønn og som har blitt en favoritt. 

Den inneholder: fenikkel, ingefær, lakrispulver, stjerneanis, chili, oregano,og røkt paprika. 

Kan fint lage selv, el bruke femkrydder. 

Så hadde jeg i hot shrirasha chilisaus. 

Juster sausen med litt vann og smak til med event mer salt, hot og søtt. 

Wok 1 løk og 1 pose frossenblanding kinesiske wokgrønnsaker, bland inn sausen og ha i rekene tilslutt, de trenger kun 2-3 min.

Sever med ris og dryss over ristede sesamfrø og frisk koriander💚🌿💚

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg