Villreker i sursøt asiatisk saus.

Sursøtsaus med kinesiske smaker og villreker på hytta: 

Surr 2 finhakkede fedd hviltløk og 1 ss revet frisk ingefær i litt solsikkeolje.

Tilsett 2-3 ss hvitvinseddik el eplecidereddik og kok inn til halve. Ha 2-3 ss tomatpuré, la det surre litt for å få bort råsmaken. 

Tilsett i saften fra 1 liten boks ananas og smak til med soyasaus, østerssaus og søtt i form av brunt sukker, el kokosnlomstsukker, lønnesirup… og krydder. 

Her brukte jeg “Flaming Dust” fra Mill&Mortar. En nydelig blanding vi fikk i gave av yngstesønn og som har blitt en favoritt. 

Den inneholder: fenikkel, ingefær, lakrispulver, stjerneanis, chili, oregano,og røkt paprika. 

Kan fint lage selv, el bruke femkrydder. 

Så hadde jeg i hot shrirasha chilisaus. 

Juster sausen med litt vann og smak til med event mer salt, hot og søtt. 

Wok 1 løk og 1 pose frossenblanding kinesiske wokgrønnsaker, bland inn sausen og ha i rekene tilslutt, de trenger kun 2-3 min.

Sever med ris og dryss over ristede sesamfrø og frisk koriander💚🌿💚

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg