Byggrynsgryte, bygotto.
Dette ble en deilig og enkel gryte.
Skulle egentlig lage en gryte med bokhvete men den lå på hytta.
Siden det var søndag tok jeg byggryn i stedet.
Dette er en slumpegryte og ta hva du har gryte.
Denne er ment som en inspirasjon til hva du kan lage ut fra det du har og variere deretter.
Surr:
Løk
Hvitløk
Purre i god olivenolje.
Ha i 2-3 dl byggryn.
Skyll grynene i kaldt vann først.
Så har du i ca 5 dl kraft, hadde hønsekraft i fryseren, buljong går fint.
Kok til grynene har passe tyggemotstand.
Her tok de ca 1/2 time.
Tilsett kjøtt, gjerne rester, el dropp kjøtt om du vil.
Vi hadde et hjemmerøkt andebryst i fryseren i, der vi tok av skinnet, sprøstekte det og toppet gryta med.
Hadde ca 2 dl revet parmesan og noen frosne selskapserter i på slutten.
Skvis i saft fra 1/2 sitron.
Legg opp og topp med parmesanflak, revet sitronskall og persille.
#byggotto#byggrynsgryte#byggryn#parmesan#røktandebryst