Byggrynsgryte, bygotto, røkt andebryst…

Byggrynsgryte, bygotto.

 

Dette ble en deilig og enkel gryte.

Skulle egentlig lage en gryte med bokhvete men den lå på hytta.

Siden det var søndag tok jeg byggryn i stedet.

Dette er en slumpegryte og ta hva du har gryte.

Denne er ment som en inspirasjon til hva du kan lage ut fra det du har og variere deretter.

Surr:

Løk

Hvitløk

Purre i god olivenolje.

Ha i 2-3 dl byggryn.

Skyll grynene i kaldt vann først.

Så har du i ca 5 dl kraft, hadde hønsekraft i fryseren, buljong går fint.

Kok til grynene har passe tyggemotstand.

Her tok de ca 1/2 time.

Tilsett kjøtt, gjerne rester, el dropp kjøtt om du vil.

Vi hadde et hjemmerøkt andebryst i fryseren i, der vi tok av skinnet, sprøstekte det og toppet gryta med.

Hadde ca 2 dl revet parmesan og noen frosne selskapserter i på slutten.

Skvis i saft fra 1/2 sitron.

Legg opp og topp med parmesanflak, revet sitronskall og persille.

Kos deg og improviser i kjøkkenet ❤️

#byggotto#byggrynsgryte#byggryn#parmesan#røktandebryst

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg