Fårikål som i Irland, Irish stew.

Fårikål pluss litt til blir en deilig gryte, Irish stew.

Det er så godt og kunne legge kjøtt, grønt og poteter i en gryte i en og samme sleng.

Kose seg i duften, gå en tur i frisk natur og komme hjem til ferdig middag. 

Her er gryta vår.

Du trenger:

Kjøtt av lam el får

4 gulrøtter delt i tykke biter skåret på skrå

1 liten sellerirot i litt store terninger

hele mellomstore poteter, beregn ca 2 til hver

1 purre delt i ca 5 cm lange biter

1 hodekål delt i båter

1 løk i tykke biter/terninger

Ca 2 ts salt

20 hele pepperkorn 

2 laurbærblad 

vann

Fårikålkjøtt el bogskiver legges i bunnen av kjelen, så har du over salt, hel pepper, grønnsaker og poteter, så kjøtt og resten av grønnsakene salt og pepper.

Hell på vann slik at det dekker litt over kjøttet i bunnen.

Koketid min 2 timer.

Beregn kjøtt etter hvor mange dere er og hvor mye dere foretrekker. Her i denne gryta er det nok grønt til 4-6 personer.En koselig tur i Ibsens barndomshage på Ibsens Venstøp i Skien, med vår herlige «lykkepille» av en cobberdog. Da er det deilig å komme hjem til heimens varme og til deilig mat

#irishsstew#fårikål#gryte#middag#enkelmiddag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg