Fårikål pluss litt til blir en deilig gryte, Irish stew.
Det er så godt og kunne legge kjøtt, grønt og poteter i en gryte i en og samme sleng.
Kose seg i duften, gå en tur i frisk natur og komme hjem til ferdig middag.
Her er gryta vår.
Du trenger:
Kjøtt av lam el får
4 gulrøtter delt i tykke biter skåret på skrå
1 liten sellerirot i litt store terninger
hele mellomstore poteter, beregn ca 2 til hver
1 purre delt i ca 5 cm lange biter
1 hodekål delt i båter
1 løk i tykke biter/terninger
Ca 2 ts salt
20 hele pepperkorn
2 laurbærblad
vann
Fårikålkjøtt el bogskiver legges i bunnen av kjelen, så har du over salt, hel pepper, grønnsaker og poteter, så kjøtt og resten av grønnsakene salt og pepper.
Hell på vann slik at det dekker litt over kjøttet i bunnen.
Koketid min 2 timer.
Beregn kjøtt etter hvor mange dere er og hvor mye dere foretrekker. Her i denne gryta er det nok grønt til 4-6 personer.
#irishsstew#fårikål#gryte#middag#enkelmiddag