Frittata, deilig Italiensk omelett med mozzarella, parmesan…

Frittata

En deilig Italiensk omelett som ofte lages til lunsj og som mødrene sender med barna på skolen i Italia.

Topp til kveldskos el middag, og super nistemat…

I denne kan du bruke rester av grønt, gjerne tomater, paprika, spinat, ulike typer ost, løk, hvitløk, urter..

Her brukte jeg:

6 egg

2 stk mozzarella

1 dl revet parmesan

Finhakket purre, ca ti cm av purren

1/2 finhakket løk

1 fedd hakket hvitløk

Ca 7 dl hakket melde fra hagen, spinat el grønnkål er topp

Litt salt og pepper, vær sparsom med saltet om du bruker parmesan

Knekk eggene, tilsett mozzarella som du river opp fint med hendene, og revet parmesan.

Ha i litt salt og pepper, litt muskat er også godt

Surr løk og melde i god olivenolje til det mykner litt.

Guff opp varmen litt og ha over eggene.

La det steke seg i pannen i et par min uten å røre.

Sett pannen inn i ovn på 150 gr i ca 20 min til den har stivnet.

Server med en enkel salat, her agurk, tomater, salat og sitron og olivenolje over.

Litt salt og pepper.

Gjerne rundstykker eller godt brød til.

Denne frittataen er nok til 6 voksne, med litt tilbehør som her☀️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg