God gammeldags ertesuppe med husets røkte lammeskanker💛

God gammeldags ertesuppe i vinterkulda: 

Legg gule erter i bløt i et døgn.

Så legger du knoker og erter, i dette tilfellet egenrøkte lammeskanker, og dekker med vann.

Tilsett:

frisk timian

tørket merian

1 løk i båter og kok i 2-3 timer. 

Ta ut skankene og del kjøttet i biter. 

Ha i grønnsaker i terninger, her brukte jeg:

1/2 sellerirot

2 stk persillerot

6 gulrøtter 

1/2 kålrot

1 purre

Kok til mørt og tilsett purre mot slutten. 

Tilslutt har du tilbake kjøttet og smaker til med salt og pepper😊

Pannekaker er et must på dag 2

De lages med fin og grov spelt, gjerne havregryn og kli av diverse slag.

Metter bra og godt for magen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg