Kålruletter.
Her brukte jeg nykål:
Snitt kålen i et kryss i stilken og la den småkoke i ca 15 min.
Ta den ut og avkjøl.
Lag kjøttblanding av 1 pk kyllingkjøttdeig og 1 pk storfekjøttdeig.
Tilsett :
1-2 ts salt
1 ts pepper
1 ts muskatnøtt
1/2 ts malt ingefær,
1 hakket vårløk el annen løk om du vil.
Bland godt og ha i :
1 egg og 2 dl melk (jeg bruker skummet).
Ta forsiktig av kålbladene(skjær av med kniv over stilken) legg den utover og skjær av nederste delen om den er for tykk.
Legg kjøttfarse på midten av kålbladet, brett over nedre delen, så sidene og rull sammen.
Legg de så tett i tett i ildfast form , ha på 1 liten ts smør på hver, dryss gjerne over gressløk og tilsett 2-3 dl hønse/grønnsaksbuljong og sett i ovn på 180 gr i 12-15 min.
Lag vanlig hvitsaus og spe med litt melk( bruker skummet), tilsett litt sitronsaft, urter som løpstikke el persille og spe med kraften til kålrulettene til ønsket tykkelse.
Smak til med salt og pepper og server med poteter, event gulrøtter.
Her er det brukt sommerkål, når jeg bruker vinterkål binder jeg med hyssing, det går også fint å bruke kinakål.
Får du litt farse til overs kan du piffe den opp å lage burgere dagen etter.
PS: restekål er super å strimle til surkål med litt hot krydder i.
Av en kål får du 12 stk kålruletter med denne oppskriften, da ble det igjen farse nok til 4 burgere, det er digg med hot surkål til dagen etter.
Burger med kylling og storfekjøttdeig fra gårsdagens kålruletter tilsatt røkt paprikapulver, shrirasha og cayennepepper.
Rester av kålen surret med:
olje
smør
cumin
karve
eddik
kalvefond og lønnesirup.
Estragon, salt og pepper i cremefraiche ble dressing.
Hadde på reddiker ost og oksebacon.
Brukte grove ferdigkjøpte burgerbrød her.
kålruletter 💚
Ser godt ut, må prøves
Så koselig Liv Torunn, veldig godt synes vi💚