En gryte på thaivis.
Tom kha gai
Surr:
1 fedd knust hvitløk
1 hakket rød fersk chili
1 ss revet ingefær
2 stk vårløk, bruk kun de hvite
1 ss tørket korianderblader
Bruk solsikke, raps el peanøttolje.
Tilsett:
5 dl hønsekraft el buljong
3 ss fishsauce
revet skall av 1/2 lime, økologisk
saft av 1/2 lime
kyllingfilet i skiver, beregn en filet til 2 personer
Når kyllingen er nesten klar har du i vannkastanjer og en boks kokosmelk.
La det putre litt og smak til med salt, pepper og event mer lime.
Jevn med litt maizena om du vil.
Server med ris el nudler, gjerne av bokhvete og drysser over resten av vårløken og frisk koriander.
Her hadde vi deilige peanøtter med kokos oppå.
Deilig gryte til hverdags og fest💚
#kyllinggryte#thaigryte#asianfood#asiatiskgryte#enkelmiddag#tomkhagai