Lammegryte med futt og gode smaker.

Heit lammegryte.

Vi er midt i den vakre våren, og samtidig den værste pollensesongen.

Her ble den toppet med forkjølelse også. Da er det ikke så mye som smaker i matvegen.

Her måtte det kryddersmaker og litt krutt til, det ble i form av en lammegryte.

 

 

Du trenger:

lammestek i skiver

1 squash

1 aubergine

10 fedd hvitløk

1 løk

1 kvast rosmarin

persille

2-3 hele splittede chili etter valg, her cayenne

3-4 poteter

1 boks hermetiske tomater

1 boks kikerter

2 dl rødvin

 

 

Krydder:

Malt cumin

koriander

kanel

gurkemeie

paprikapulver

sennepspulver

Her brukte jeg 2 ts av hvert, men 1 ts sennepspulver.

Salt og pepper.

 

 

Gni inn lammet med salt og pepper og brun det i panne i smør og olivenolje.

Surr krydderet i olivenolje i en gryte.

Så tar du i hakket løk og hvitløk.

Ha i de oppdelte grønnsakene og la de surre med.

Tilsett tomatene, skyll ut boksen med vann og ha i gryten.

Legg i kikertene.

Ha i vinen.

Smak til med salt og pepper.

 

 

Så legges lammeskivene på toppen av gryten.

Sett gryten på 130 gr i ovnen og la den kose seg i 2-3 timer.

Sjekk kjøttet, når det løsner fra benet er gryta klar.

 

 

Denne ble full av smak, og vi kunne nyte en deilig middag på en vårdag i april💚     

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg