Lammeribbe, raita og bønnepuré, lavkarbo i deilige smaker💚

Lammeribbe, raita, bønnepure’…

Lammeribben ble trekt i vann på ca 80 gr i 2 timer, så krydret med cumin, koriander, cayennepepper, salt, pepper og penslet med lønnesirup. 

Stekes i ovn på 220 gr til svoren er krispy. 

Servert me bønnepure’ der store hvite bønner er surret i litt olje, tilsatt litt av kraften fra ribba, smakt til med litt chevre og blendet med stavmixer. 

Tomatene ble confitert i gåsefett, saltet og peppret i ovn på 125 gr i 3 timer. 

Raita inspirert av India og Pakistan

Raita kjenner vi best som en yoghurtsaus til sterkt/ varmt krydret mat, da oftest med revet agurk, frisk mynte, ristet og malt cumin, koriander og lime el sitron og gjerne honning, i yougurt. I dag har jeg lest mer om denne  youghurtsausen og ser at den lages med ulike grønnsaker.

Slik ble denne til: 

raspet 1/2 agurk og vred den i et klede, 

hakket 1/2 rødløk

det grønne på 1 vårløk

1/2 fenikkel ble strimlet på mandolin

1 ts ristet malt cumin 

1/2 ts koriander

3 dl tyrkisk youghurt

1/2 ts salt

4 ts husets myntegele

1/2 ts cayennepepper 

saften av 1/2 lime

Dette ble velykket og godt mottat.

Litt om fennikel :

Fennikel er en grønnsak som er og har vært benyttet i særlig India, Kina, Iran og middelhavslandene siden oldtiden.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg