Lammetangine, Marokkansk gryte, arabiske brød .

Marokkansk lammegryte😊

 

 

Tangine med lammeskiver av stek her, krydret med:

 

Paprikapulver

Gurkemeie

Cayennepepper

Malt ingefær

Kanel

Pepper

Akasie honning

 

Også med: 

Løk

Hvitløk

Tomater

Honning

Lammekraft

Svisker

Cashewnøtter

 

Surr løk mykt i olivenolje. Tilsett krydderblandingen.

Ha i hakket hvitløk, og brun lammelårskivene.

Ta lammeskivene ut og tilsett en boks herm tomater, Akasie honning, litt lammekraft og svisker.

Legg lammekjøtt tilbake, sett i ovn på 150 grader i 4 timer.

Ta ut gryta og tilsett svisker og ristede Cashewnøtter.

 

Server med arabiske brød. Viktig å smake til salt og kryddermengde underveis 🙂

 

 

Arabisk brød

 

Gjær

Vann

Sukker

Salt

Egg

Olivenolje

Mel

 

Rør 25 gr gjær med 3 dl lunkent vann, og bland sammen med 1 ts sukker, 1 ts salt, 1 egg, 2 ss olivenolje og sikt inn ca 500 gr mel, gjerne spelt.

Hev under klede i 45 min.

 

Form, den løse deigen med mel på benk og hender til tolv avlange ” rundstykker ” , trykk de flate på bakepapir , legg over bakepapir og etterhev i 12 min.

 

Pensle med 1 dl yougurt ( brukte Tyrkisk) og 1 ss olje, dryss over sesamfrø, varierer med og uten, og stek i 10-12 min på 225 grader med varmluft 🙂

Server gjerne yougurt med f.eks litt mynte i til.

#tangie#lammetangine#lammegryte#arabiskebrød#marrokanskgryte

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg