Hønsefrikassé, god gammeldags middag, og endelig begynner det å dukke opp høner i butikken igjen
Brukte 2 stk for å være på den sikre siden, og så blir det jo så super kraft av den.
Til kraft:
Kok hønene med vann så det dekker godt sammen med:
1 stor løk
4 stk gulrot
2 stangselleri
1 persillerot
1 liten sellerirot
laurbærblad og pepperkorn.
Til frikassé
Kutt og del grønnsaker, her:
2 gulrøtter
1/2 kålrot
1 sellerirot
1 persillerot
aspargesbønner el selkapserter
1/2 purre
1 hel chili
Surr purren og rotgrønnsakene i meierismør, tilsett mel og rør godt inn.
Spe med kraft og kok til mørt.
Del opp hønsekjøttet som har kokt i 2-3 timer og ha det i gryta sammen med litt fløte, smak til med sitron salt og pepper.
Ta ut chilien.
Ha i aspargesbønner el selkapserter og gjerne asparges.
Hønsefrikassé kan varieres.
Server med poteter eller som noen også foretrekker, ris eller byggryn.
Bruker gjerne dette til når den blir restefest etter et par dager.
Kraften kan kokes inn til fond og fryses, eller fryses som den er.
Fond blir mer konsentrert og tar mindre plass i fryseren og er topp til sauser og gryter.