Nyt høna, oppskrift på frikassé og kraft.

Hønsefrikassé, god gammeldags middag, og endelig begynner det å dukke opp høner i butikken igjen

Brukte 2 stk for å være på den sikre siden, og så blir det jo så super kraft av den.

 

Til kraft:

Kok hønene med vann så det dekker godt sammen med:

1 stor løk

4 stk gulrot

2 stangselleri

1 persillerot

1 liten sellerirot

laurbærblad og pepperkorn. 

 

Til frikassé

Kutt og del grønnsaker, her:

2 gulrøtter

1/2 kålrot 

1 sellerirot

1 persillerot

aspargesbønner el selkapserter 

1/2 purre 

1 hel chili

Surr purren og rotgrønnsakene i meierismør, tilsett mel og rør godt inn. 

Spe med kraft og kok til mørt.

Del opp hønsekjøttet som har kokt i 2-3 timer og ha det i gryta sammen med litt fløte, smak til med sitron  salt og pepper. 

Ta ut chilien.

Ha i aspargesbønner el selkapserter og gjerne asparges.

Hønsefrikassé kan varieres.

Server med poteter eller som noen også foretrekker, ris eller byggryn.

Bruker gjerne dette til når den blir restefest etter et par dager.

Kraften kan kokes inn til fond og fryses, eller fryses som den er.

Fond blir mer konsentrert og tar mindre plass i fryseren og er topp til sauser og gryter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg