Rabarbrasaft med kokosblomstsukker 🍃💚🍃

Rabarbrasaft med kokosblomstsukker .

 

 

Legg 2. 5 kg rabarbra

1 kurv jordbær

1 1/2  økologisk sitron

2 økologiske lime i en kjele

2 splittede vaniljestenger, skrap ut frø og la stengene ligge med

Tilsett 2.5 liter vann

La det stå å safte seg over natten på et kjølig sted.

 

Sil av og kok vesken med 1 kg kokosblomstsukker til sukkeret har smeltet.

Skum av og hell over på rene varme flasker.

Her ble det ca 6 l ferdig saft.

 

Nyt ved å blande med vann, gjerne kullsyreholdig.

 

Første gang med kokosblomstsukker, ble dypere på farge og nydelig på smak🍃💚🍃

 

 

Ps: vi tok ut vaniljestenger og sitrus og kokte resten inn til deilig grøt, ble nok til noen desserter i fryseren.

Husk også å fryse det du ikke får brukt opp av hagens rabarbra  før StHans.

Deilig til supper, paier, kaker… gjennom resten av året.

2 kommentarer
      1. Deilig og anvenlig, har hatt den i hagen i 34 år og bruker den mye💚Kokosblomstsukkereret er også blitt mer anvenlig, for 30 år siden fikk vi de første i sukkerblokker, ble mest til te. Nydelig sukker og fyldig og god smak😊Nå bytter jeg der det går ut raffinert🌸

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg