Reinsdyrfilet med deilig viltsaus 🤎

Reinsdyrfilet.

Denne ble gnidd inn med @losenbutikk sitt nydelige krydder : «Helt Vilt», og stekt i ca 3 min på hver side i panne.

Husk å la den hvile minst like lenge.

Saus:

Surr en grovhakket sjalottløk i godt smør.

Hakk oppbløtt sopp, her steinsopp, du kan også bruke sopp fra butikken og tilsett i løken.

Tilsett kraften fra den oppbløtte soppen, ca 1 dl.

Så har du i 1 dl rødvin, og 1/2 dl marsala.

Litt soppfond, og som her kalvefond.

Kok inn til halvparten, sil av og tilsett 2 dl fløte.
La sausen småputre til den tykner, smak til med salt, pepper, event mer fond og tilsett tyttebær.

Du kan fint erstatte vinen med litt balsamico el rødvinseddik/eplecidereddik … og bruke mer vann o g fond, kraft el buljong.

Her servert med jordskokkpuré:

Kok 400 gr jordskokk sammen med 200 gr poteter i 2 dl melk og 2 dl fløte.

Mos den fint og tilsett litt smør, salt, pepper, saft av sitron og revet muskat.

Rosenkål blir aldri feil til, ei heller egensanket traktkantarell el annen sopp.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg