Smørstekt knutekål, kylling, fennikel…

Knutekål er en nydelig grønnsak vi heiv oss på da den begynte å dukke opp i butikkene her fra svunne tider.

Knutekål finnes i to utgaver, en gulgrønn i skallet, en rosarød, begge er hvite inni.

Denne grønnsaken har vært forvekslet med kålrot som vi også kaller kålrabi.

Knutekål heter kållrabbi på svensk, og kohlrabi som er det tyske navnet, gjør denne herligheten litt forvirrende i forhold til navnet.

Den har vært fast innslag de siste 10 åra i vårt kjøkken og er nydelig følge, smørstekt som her, i råkost, ovnsbakt, stuinger….

Stek kålen i terninger i panne med smør i ca 15 min på svak varme, skru opp varmen litt mot slutten.

Det varierer litt på steketiden i forhold til hvor store biter du velger. Stikk i de innimellom og ta de av når de er passe møre.

Følge til kyllinglårfilet ble den her, filetene er saltet, peppret, hatt på sitronsaft og paprikapulver og stekt i extra virgin olivenolje og smør.

Litt fennikel og rødløk ble finstrimlet og vendt i nevnte olivenolje, sitronsaft, litt maldonsalt og pepper.

Et dryss spirer på toppen så var middagen klar, smakfull, sunn og god.

Et dyss godt salt på den ferdigstekte knutekålen er et must.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg