Superluftige rundstykker
16-18 stk
Bland sammen:
11 dl speltmel el hvetemel
2 1/2 dl sammalt spelt el hvete, vi bruker spelt for det meste
2 ss linfrø
2 ss quinoa
1 ts salt
1 pose tørrgjær i en bakebolle/kjøkkenmaskin
Bland så:
6 dl lunkent vann
1-2 ss flytende honning
1 dl rapsolje
Bland det i det tørre.
Elt godt sammen i kjøkkenmaskin i ca 7 min
Sjekk at deigen blir litt mykere enn vanlig bolledeig.
Dryss mel over deigen
Hev i ca 40 min
Form forsiktig 2 brød med deigskrape/skjærer event kniv….og hender.
Del opp i avlange rundsykker.
Etterhev i 1 time
Stek på 225 gr i ca 10 min
Her ble det 18 stk deilige rundstykker
Takker Wenches kjøkken for disse 🥖
0 kommentarer