Har en god kraft i fryseren, har en alltid en god start.
Her hadde vi rester av julens gåsemiddag også.
Grønnkål i hagen er også deilig å sanke av vinterstid🍃
Grønn vintersuppe Fjellheim:
1 ts malt cumin
1 ts koriander
1/2 ts kanel
1-2 ts cayennepepper
pepper
1 løk
2-3 fedd hvitløk
7 dl kraft, her hønsekraft, el bruk vann og buljong
1 boks linser
1 boks bønner, her borlottibønner
1 l hakket grønnkål
restekjøtt om du har
Surr løk og hvitløk. Ha i krydderet, du bestemmer styrken på cayennen selv.
Tilsett kraft og kål. La det småkoke i ca 20 min.
Ha i bønner, linser, og kjøttet. Bruk gjerne friske urter på suppen.
Denne metter 4 personer ca.
Nyt.
Vi har både grønnkål og rød grønnkål her,
Bruk den kålen du får tak i om du ikke dyrker selv.
Pass på at tilberedningstiden da varierer med type kål💚